Terre de Femme - Jordens Kvinnor

Terre de Femmes Om Yves Rocher Media/Kontakt
Pristagare 2011 Tidigare vinnare Bakgrund
Share |
pil   Tipsa fler om Terre de Femmes! 

 

traedrektangel-420x500px.jpg

Nathalie Simonsson, arbetar med ett unikt projekt på Papua Nya Guinea, där hon dels arbetar med ett projekt för att rädda den utrotningshotade porslinsblomman, dels utbildning av döva. Klicka här eller på bilden och läs mer om Nathalies projekt.

Kvinnliga miljöprojekt belönades på Berns

Nathalie Simonsson, från Trollhättan, är årets vinnare i Terre de Femmes, Jordens kvinnor, en tävling som Stiftelsen Yves Rocher arrangerar.

- Det här priset betyder mycket. För mig, men kanske framför allt för de döva i Papau Nya Guinea, sa en rörd Nathalie efter prisutdelningen på Berns i Stockholm, där hon hyllades för sitt forskningsprojekt kring porslinsblommor som i sin tur "fött" ett fantastisk projekt för döva. Natahalie gjorde en mycket uppskattad presentation kring sina projekt. 5 000 euro kommer väl till pass, eftersom det återstår fem år innan projektet är fullbordat.

Maria Koivisto, Finland, tog emot andrapriset, som hon vann tillsammans med Anu Riihimäki, för ett projekt som rör forskning kring den utrotningshotade soppsköldpaddan vid Phuket, Thailand.

Klicka här och läs mer om vinnarna. För högupplösta bilder, klicka här.

 .traedrektangel-420x500px.jpg

En glad Maria Koivisto presenterade hennes och Anu Riihimäkis projekt, som handlar om forskning och bevarande av utrotningshotade Soppsköldpaddor vid Phuket, Thailand. Klicka här och läs mer om sköldpaddsprojektet.

Därför gjorde vi Terre de Femmes till en nordisk miljöhändelse.

Deltagare från 15 nationer tävlade om det internationella priset i Terre de Femmes 2010-2011. För första gången var det en gemensam nordisk representant i finalen, som förutom förstapriset på 5 000 euro i deltävlingen, kunde vinna lika mycket till vid seger i den internationella tävlingen.

Det vinnande nordiska bidraget rönte stor uppmärksamhet, men nådde tyvärr inte hela vägen fram.

Årets tävling lockade många deltagare, men hårdare regler gjorde att färre uppfyllde de strängare krav som Stiftelsen bakom Terre de Femmes ställt upp för deltagande. Därför genomfördes ett gemensamt nordiskt juryarbete och det beslöts, i linje med stiftelsens statuter, att enbart två priser skulle delas ut, till segraren respektive tvåan (3 000€).

- Det var mycket bra tävlingsbidrag och vi hoppas att pristagarnas initiativ och arbete ska stå som föredöme, så att ännu fler ser vikten av att utveckla goda idéer för både miljö och människa, säger Sara Bertram och Liisa Sippola, juryansvariga.

Terre de Femmes gav fjolårsvinnarna kraft att gå vidare med Fiji-projekt. Läs mer om ett projekt som fått stor betydelse och nu uppmärksammas av FN.

 

gronare-morgondag

 

Stiftelsen Yves Rocher bildades 1991 och leds sedan 2001 av  Institut de France. Stiftelsens mål är att på olika sätt värna om växtriket, bidra till en bättre miljö och grönare värld. Terre de Femmes är en tävling som belönar kvinnor vars projekt gynnar både natur och människors välbefinnande.

 

Läs mer om Yves Rocher och miljö

 

Läs mer om Stiftelsen Yves Rocher här (länk till fransk sida).

 En grönare värld