Terre de Femme - Jordens Kvinnor

Terre de Femmes Om Yves Rocher Media/Kontakt
Pristagare 2011 Tidigare vinnare Bakgrund

Möt vinnarna i Terre de Femmes 2011

VInnarna-webb.jpg

Ett unikt projekt i Papua Nya Guinea med två mål: Att forska och bidra till bevarandet av utrotningshotade porslinsblommor och hjälpa döva.

Forskning och bevarande av utrotningshotade Soppsköldpappor i Phuket, Thailand.

Se där de två vinnande bidragen i den nordiska delen av Terre de Femmes, Jordens kvinnor. Nathalie Simonssons projekt i Papua Nya Guinea är kanske det som fått känslorna att svalla mest under de sex år som tävlingen arrangerats i Sverige.

1:a pristagare 5 000 euro

Nathalie Simonsson, Sverige

Ett unikt projekt i Papua Nya Guinea med två mål: att hjälpa Papua Nya Guineas porslinsblommor och döva.

Mål 1: Att kartlägga, samla in och bevara den enorma mångfalden av landets säregna och unika porslinsblommor (och dess närmaste släktingar) som oftast bara växer i urskogarna, både för forskningen och jordens biologiska mångfald. Många arter har redan försvunnit för gott från stora delar av sydostasien och Nya Guinea står på tur.

Mål 2: Att samla in bakgrundsinformation om teckenspråk och behoven bland de döva i landet för att ta reda på hur man kan förbättra deras situation med framtida insatser. Man vet nästan inget i dag. De är oftast bland de fattiga av de fattiga och förnekas en normal språkutvecking på grund av okunskap om språkets betydelse för en människas mentala och sociala utveckling.

Klicka här och läs mer om Nathalie och hennes projekt.

2:a pristagare 3 000 euro

Anu Riihimäki och Maria Koivisto, Finland

Forskning och bevarande av utrotningshotade Soppsköldpaddor i Phuket, Thailand.

Mål: Turtle Watch rf är en finsk marinbiologisk förening grundad 2008, som ägnar sig åt forskning och bevarande av marina arter. Vårt mål är att få fram information som bidrar till ´bevarande av utrotningshotade marina djurarter, samt att aktivt befrämja naturskyddet genom att sprida information om uthållig användning av haven i rekreationssyfte.

Klicka här och läs mer om Marias och Anus projekt.

jurymedlem.gif

Om att ha ett språk. Rikard Lehmann, medlem av Terre de Femmes nordiska jury, skriver om prisutdelningen ur ett personligt perspektiv.

En grönare värld